Fes que torni el Comerç Just a l'escola!

Financié le 23 / 02 / 2014
Cofinancé!
Accumulé
$ 6,619
Minimal
$ 4,192
Optimal
$ 6,252
97 Cofinanceurs
Channel
 • Pour $ 11

  Agraïment

  Reconeixement públic a través de la web i el butlletí de l’associació

  > 12 Cofinanceurs
 • Pour $ 22

  Cafè o infusió

  Rebràs un paquet de cafè o d'infusió de Comerç Just

  > 14 Cofinanceurs
 • Pour $ 44

  Galetes

  Galetes de Comerç Just + un paquet de cafè o d'infusió de Comerç Just

  > 07 Cofinanceurs
 • Pour $ 65

  Xocolata

  Xocolata de Comerç Just + Galetes de Comerç Just + Un paquet de cafè o d'infusió de Comerç Just

  > 12 Cofinanceurs
 • Pour $ 109

  Lot de productes

  El lot conté un paquet de cafè, d'infusions, de sucre, de galetes i una rajola de xocolata, tots productes de Comerç Just

  > 09 Cofinanceurs

À propos du projet

A través de dinàmiques amenes i participatives sensibilitzam a estudiants de primària i secundària sobre el consum responsable i el Comerç Just.

Budget Tâche Minimal Optimal
Tècnic Educatiu
Mitja jornada del tècnic educatiu per un període mínim de 3 mesos
$ 3,053
Aportació goteo.org
Aportació pels serveis oferits per goteo.org
$ 294
Comissions per transferències
Comissions pels serveis de transferència cobrats per les entitats financeres.
$ 82
Tècnic Educatiu
Mitja jornada del tècnic educatiu per 2 mesos addicionals.
$ 1,635
Aportació goteo.org
Aportació pels serveis oferits per goteo.org per a 2 mesos addicionals.
$ 164
Comissions per transferències
Comissions pels serveis de transferència cobrats per les entitats financeres per a 2 mesos addicionals.
$ 44
Budget Matériel Minimal Optimal
Impremta
Impressió del tríptic de l'oferta educativa destinat als centres educatius, així com d'altres materials destinats als alumnes.
$ 273
Jocs i Joguines de Comerç Just
La ludoteca solidària la constitueixen diferents jocs i joguines de comerç just amb una fitxa que conté informació sobre el seu origen i fabricació.
$ 109
Retorn material als donants
Relació de productes i/o serveis en agraïment als donants.
$ 382
Retorn material als donants
Relació de productes i/o serveis en agraïment als donants per a 2 mesos addicionals.
$ 218
Total $ 4,192 $ 6,252
Indispensable
Optionnel

Informations générales

El nostre projecte consisteix en la realització de dos tipus d'activitats de sensibilització :

• Ludoteca Solidària: Activitat destinada a estudiants de primària que té com a objectiu sensibilitzar a nins i nines entorn al Comerç Just i al Consum Responsable a través del joc cooperatiu. Els jocs i les joguines de la ludoteca són de diversos països i cultures, fets en condicions dignes i respectant el medi ambient.

• Taller de Comerç Just i Consum Responsable: Activitat destinada a alumnes d’ESO en la que, a través de dinàmiques, vídeos i la participació del mateix alumnat se’ls pretén sensibilitzar entorn al Comerç Just i el Consum Responsable.

Caractéristiques principales

El projecte pretén sensibilitzar als infants i joves que una altra forma de consumir és possible. A través de jocs, dinàmiques, vídeos.., volem que reflexionin sobre les causes i les conseqüències de les desigualtats . Volem que prenguin consciència de les conseqüències que té el nostre consum per a les persones que fan els productes i pel medi ambient.

Tant la ludoteca com el Taller de Consum Responsable i Comerç Just són molt participatius. Utlitzam recursos que facin atractiva l'activitat i que no només suposin un aprenentatge sinó una reflexió i un canvi en els hàbits de consum dels infants i els joves. Volem que siguin ells mateixos els vertaders protagonistes dels seu aprenentatge.

p1010007.jpg

Pourquoi est-ce important

Sembla que avui en dia és possible comprar o vendre gairebé qualsevol cosa en qualsevol lloc. Són molts els que pensen que si s'estableix una relació comercial entre dues parts és perquè totes dues guanyen però en la pràctica , la part que més poder té imposa el seu criteri i la que per tant aconsegueix major benefici .

El Comerç Just sorgeix com una alternativa al comerç convencional que permet als productors l'accés directe als mercats en condicions més igualitàries , millora el seu nivell de vida i contribueix a l'eradicació de la pobresa . El Comerç Just és una relació comercial , basada en el diàleg , la transparència , i el respecte mutu , que cerca una major igualtat al comerç internacional . Es basa en els següents criteris :

• Salaris dignes als productors .
• No permet el treball infantil que impedeixi a nens i nenes anar a l'escola .
• Protecció del medi ambient .
• Igualtat de gènere .
• Funcionament democràtic .
• Qualitat dels seus productes .
• Relacions comercials amb els productors a llarg termini .
• Desenvolupament comunitari .

Donar a conèixer el Comerç Just i el consum responsable a les generacions més joves pot contribuir a que en el futur les condicions de vida de les persones i la salut del planeta millorin .
Fins fa poc les administracions públiques havien donat suport a l'educació per al desenvolupament, però ara han prioritzat altres opcions. Això ha repercutit en els projectes de sensibilització a les escoles deixant a milers d'estudiants sense unes activitats educatives que tenen per objectiu eliminar les desigualtats i tenir cura del nostre planeta.

Volem aprofitar l'oportunitat que ens ofereix goteo.org per aconseguir que el Comerç Just torni a les nostres escoles .

Objectifs de la campagne de crowdfunding

Sensibilitzar al major nombre possible d'estudiants i professors de primària i secundària a través de la nostra oferta educativa fent que el Comerç Just retorni a l'escola per formar futurs consumidors responsables.

rimg0756.jpg

Expérience antérieure et équipe

La nostra associació té una trajectòria de gairebé 20 anys en la pràctica del Comerç Just i en la seva difusió en els centres educatius de primària i secundària de tot Mallorca. Des de llavors hem realitzat centenars d'activitats educatives amb la participació de milers d'estudiants , professors , pares i mares en què, gràcies als nostres tallers , ludoteques, exposicions , fires i mercats , berenars solidaris , etc .., han conegut i entès el Comerç Just com un instrument imprescindible per educar en el consum responsable i pel desenvolupament humà.

La nostra associació compta amb professionals i voluntàries experimentats en formació pedagògica en tots els àmbits del Comerç Just.

Engagement social