GUIA DE CETACIS DE LA COSTA DEL GARRAF

Header image
Voir la Video
Financié le 10 / 07 / 2022
Cofinancé!
Accumulé
$ 1,892
Minimal
$ 1,059
Optimal
$ 1,854
70 Cofinanceurs

Pour $ 5

FOTOGRAFIA D'UN CETACI

Fotografia digital d'alta definició d'algun dofí o balena, realitzada durant les sortides de mostreig del projecte Foto-identificació: balenes i dofins del litoral català. Aquesta fotografia s'enviarà per correu electrònic.

> 01 Cofinanceurs

Pour $ 16

GUIA DE CETACIS EN VERSIÓ DIGITAL

Guia de Cetacis de la Costa del Garraf en format digital.

> 05 Cofinanceurs

Pour $ 26

PRECOMPRA GUIA CETACIS DE LA COSTA DEL GARRAF

Exemplar de Guia de Cetacis de la Costa del Garraf impresa en paper. L'exemplar s'enviarà per correu certificat un cop finalitzada la campanya (enviament únicament a península i balears). Inclourem el teu nom a l'apartat d'Agraïments de la guia.

> 53 Cofinanceurs

Pour $ 37

GUIA DE CETACIS IMPRESA + GUIA DE CETACIS DIGITAL

Exemplar de Guia de Cetacis de la Costa del Garraf impresa en paper. L'exemplar s'enviarà per correu certificat un cop finalitzada la campanya (enviament únicament a península i balears) + Guia de Cetacis de la Costa del Garraf en versió digital. Inclourem el teu nom a l'apartat d'Agraïments de la guia.

> 09 Cofinanceurs

À propos du projet

Ajuda'ns a editar una guia de cetacis de la costa del Garraf

Budget Matériel Minimal Optimal
Edició de la Guia de Cetacis de la Costa del Garraf
Aquesta quantitat es destinarà a la edició i impressió en paper de 200 exemplars d'aquesta guia
$ 1,059
Budget Tâche Minimal Optimal
Traducció al castellà de la guia de cetacis
Si aconseguim 750€ extres es realitzarà la traducció al castellà de la guia de cetacis per poder arribar a un públic més ampli
$ 795
Total $ 1,059 $ 1,854
Indispensable
Optionnel

Informations générales

Som l'Associació Cetàcea, una entitat sense ànim de lucre, autofinançada i autogestionada pels voluntaris que la composen. La nostra activitat es centra en el desenvolupament d'estudis sobre les espècies marines del litoral català, més concretament a la costa del Garraf.

Un dels pilars fonamentals dins de la nostra entitat és fomentar la participació de la societat en les nostres activitats amb l'objectiu que esdevingui una part activa en la conservació del medi marí i fomentar la conscienciació sobre la necessitat de preservar els hàbitats marins de cara al futur. Per aquesta raó volem aconseguir finançament per editar una Guia de Cetacis de la Costa del Garraf, ja que encara hi ha molta gent que ho desconeix i se sorprèn al sentir que hi ha balenes i dofins al litoral català. Si no sabem que tenim un mar ple de vida mai ens preocuparem de protegir-lo.

El coneixement és el pas previ a la conservació.

Aquesta guia aporta informació rellevant d'estudis realitzats a la nostra costa. Ajudant en el finançament d'aquesta guia estàs contribuint alhora a fomentar la investigació de cetacis, espècies amb les quals encara hi ha un gran desconeixement.

Caractéristiques principales

Actualment, hi ha poques guies de cetacis al litoral català publicades i cap d'elles es considera recent. Després d'anys de recerca i creació de projectes, els membres de Cetàcea vam tenir la necessitat d'apropar aquests coneixements d'una forma més visual i senzilla a la societat i per aquesta raó vam decidir impulsar la creació de la nostra pròpia guia, amb un format A5, ple de fotografies inèdites realitzades pels nostres voluntaris, mapes de creació pròpia i infografies dissenyades per nosaltres.

A la nostra costa, hem pogut observar durant aquests anys d'activitat continuada diferents espècies de cetacis. Algunes d'aquestes espècies es troben en perill d'extinció o bé estan catalogades com a vulnerables, i d''altres, no tenen establert el seu estatus de conservació ja que no disposem de dades suficients per saber-ho.

Al llarg d'aquests anys d'estudi hem pogut veure com és d'important poguer transmetre els coneixements adquirits sobre aquestes espècies i apropar-les a la societat. Aquesta guia de cetacis és una eina perque tothom pugui conèixer part de la biodiversitat marina que l'envolta i a més a més, contribuint en el finançament d'aquesta guia ens ajudaràs a continuar aquestes investigacions.

guia-4.jpg ac-guiacetacis-muestra3.jpg

Pourquoi est-ce important

L'objectiu principal de Cetàcea és tenir un millor coneixement de les espècies que habiten les aigües del litoral català, quines són les amenaces que les afecten i quines són les actuacions que es poden dur a terme per afavorir la seva conservació. Aquesta guia va dirigida a totes les persones que comparteixen els nostres valors, amants del mar i la natura i a totes aquelles que volen conèixer la riquesa del seu país.

Des de Cetàcea volem fer difusió del tresor que tenim a la nostra costa per potenciar la conscienciació i el respecte vers el medi marí i la necessitat d'establir mesures de conservació.

xerrada-2021-11-06-sj-04.png tripulacio-2020-08-09-sj.png

Expérience antérieure et équipe

L'Equip de l'associació que ha participat en l'elaboració d'aquesta guia està format per un grup de voluntaris multidisciplinar (biòlegs, pedagogs, veterinaris, educadors ambientals, etòlegs etc). Les dades que es recopilen a la guia son el resultat de 10 anys d'estudis que s'han desenvolupat des de l'Associació Cetàcea.

cetacea-2785.jpg albirant-2020-05-25.png

Engagement social

Sustainable Development Goals

  • Life Below Water

    Careful management of this essential global resource is a key feature of a sustainable future.