Header image
Voir la Video
Classé le 25 / 10 / 2021
Archivé
Accumulé
€ 528
Minimal
€ 7.788
Optimal
€ 15.155
19 Cofinanceurs
Matchfunding Agents
match invests
Fabra i Coats
Invested: € 0 of € 2.000

Pour € 10

Aportació entusiasta

Agraïment. Sortirà el teu nom en un llistat destacat a la pàgina web.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 2 € . Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

 • Aquesta recompensa no inclou l'àpat a Taús.

> 03 Cofinanceurs

Pour € 26

Cultural Taús' Smells
 1. Vols connectar creativament amb la natura d'una manera sincera i amb el sentit de l'olfacte? El taller et proporcionarà eines a través de la teva natura biològica i amb l'espai cultural que envolta Taús; hi passejarem mentre l’ensumem. Cultural Taús' Smells és un entrenament per a reparar l’olfacció, per qui ha perdut o encara no ha recuperat l’olfacte després d’una malaltia, per a conferenciants o persones que treballen amb la veu, per a qui creu que les pràctiques culturals li milloren el seu estat de benestar emocional i físic, o per a qui vol veure el món des d’una altra perspectiva, tothom és benvingut.

(Activitat a realitzar-se el dissabte 14 de maig pel matí; ens trobarem a Cal Rossa a les 11:00 h.)

 1. Una pràctica bossa de roba (totebag).
 • Aquesta recompensa no inclou l'àpat a Taús.

L'hora pot variar segons la quantitat de cofinançadors per gestionar els grups reduïts i d'aquesta manera gaudir més de l'activitat, però sobretot per les mesures de seguretat sanitària COVID-19.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 5'20 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 03 Cofinanceurs

Pour € 50

Smellsmap Sant Andreu

Aquesta compensació tindrà lloc el dissabte 28 de maig del 2022 amb motiu de la jornada de presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona del SOLC Festival · Bioart & Society.

 1. El taller et proporcionarà eines a través de la teva natura biològica; passejarem pel barri de Sant Andreu mentre l'ensumem; Smellsmap Sant Andreu és un entrenament per a reparar l’olfacció, per qui ha perdut o encara no ha recuperat l’olfacte després d’una malaltia, per a conferenciants o persones que treballen amb la veu, per a qui creu que les pràctiques culturals li milloren el seu estat de benestar emocional i físic, o per a qui vol veure el món des d’una altra perspectiva, tothom és benvingut.

 2. Un Llibre: Al sol que bat la penya (2017), Col·lecció Poesia Hedra, 1a edició, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Una publicació de haikus, una enumeració d’instants sublims que travessa la primavera i l’estiu, un recull de seccions distintes d’una sèrie circular unitària. S’hi apleguen peces ordenades en funció de la successió temporal, observacions circumscrites a l’àmbit geogràfic del sector septentrional de la vall de la Valira del Nord.

 3. Una pràctica bossa de roba (totebag).

Es concretaran les hores i punts d'acollida doncs poden variar segons la quantitat de cofinançadors, s'han de gestionar els grups reduïts i d'aquesta manera gaudir més de l'activitat, però sobretot per les mesures de seguretat sanitària COVID-19.

 • Aquesta recompensa no inclouen àpats.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 10 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.(Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 04 Cofinanceurs

Pour € 60

L'accessibilitat universal del SOLC Festival · Bioart & Society

Jornada matinal de treball. Lloc: Fabra i Coats Centre de Creació Contemporània, Barcelona. Dia a concretar: principis de juny 2022.

Tothom hi és convidat!, i en especial els següents col·lectius: persones amb una discapacitat, tècnics d'associacions, institucions i corporacions.

Per què el SOLC Festival sigui en el futur un esdeveniment que inclogui la "cadena d'accessibilitat" i esdevingui plenament universal per a tota la població. Una proposta per poder formar part del grup d'espais i ciutats patrimonials i accessibles europeus.
La cultura és per a tothom o no serà mai transformadora!
La característica del festival i les passejades per un espai rural fan que sigui d'especial complexitat per l'accessibilitat, alhora un repte perquè aporta eines i continguts per a la comunicació fàcil i directe.
Un laboratori i unes dinàmiques grupals per reflexionar-hi i fixant-nos especialment en la biologia dels éssers humans i no humans.

Els artistes/investigadors/activistes seleccionats en el SOLC Festival · Bioart & Society hauran de reflexionar, parlar i activar una inclusió en l’obra proposada.

 1. El cofinançament inclou un Llibre: Al sol que bat la penya (2017), Col·lecció Poesia Hedra, 1a edició, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Una publicació de haikus, una enumeració d’instants sublims que travessa la primavera i l’estiu, un recull de seccions distintes d’una sèrie circular unitària. S’hi apleguen peces ordenades en funció de la successió temporal, observacions circumscrites a l’àmbit geogràfic del sector septentrional de la vall de la Valira del Nord.

 2. Una pràctica bossa de roba (totebag).

 • Aquesta recompensa no inclouen àpats.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 12 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.(Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal.

> 01 Cofinanceurs

Pour € 120

Smellsmap Sant Andreu + Fotografia exclusiva amb signatura

Aquesta compensació tindrà lloc amb motiu de la jornada de presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona del SOLC Festival · Bioart & Society, el dissabte dia 28 de maig del 2022.

 1. Workshop: un taller i passejada pel barri de Sant Andreu mentre l'ensumem; Smellsmap Sant Andreu és un entrenament per a reparar l’olfacció, per qui ha perdut o encara no ha recuperat l’olfacte després d’una malaltia, per a conferenciants o persones que treballen amb la veu, per a qui creu que les pràctiques culturals li milloren el seu estat de benestar emocional i físic, o per a qui vol veure el món des d’una altra perspectiva, tothom és benvingut. Es realitzaran diferents grups si es passen dels 15 cofinançadors.

2. Una fotografia, grandària D3, signada per l'artista escollit pel cofinançador; s'atorgarà in-situ i en persona pel mateix artista/investigador/activista als cofinançadors.

3. Un Llibre: Al sol que bat la penya (2017), Col·lecció Poesia Hedra, 1a edició, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Una publicació de haikus, una enumeració d’instants sublims que travessa la primavera i l’estiu, un recull de seccions distintes d’una sèrie circular unitària. S’hi apleguen peces ordenades en funció de la successió temporal, observacions circumscrites a l’àmbit geogràfic del sector septentrional de la vall de la Valira del Nord.

 1. Una pràctica bossa de roba (totebag).
 • Aquesta recompensa no inclouen àpats.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 24 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.* (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 00 Cofinanceurs

Pour € 800

Amics del SOLC Festival · Bioart & Society
 1. Logos que es visibilitzaran a totes les publicacions i a la presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona.

 2. El teu logo d'agraïment i descripció de l'Amic a la nostra web i xarxes socials del SOLC Festival · Bioat Society.

 3. Assistència al workshop Cultural Taús' Smells.

 4. Assistència al workshop Smellsmap Sant Andreu.

 5. Assistència a la jornada L'accessibilitat universal del SOLC Festival · Bioart & Society

 6. Una fotografia grandària D3 signada per un dels artistes i escollit per l’Amic cofinançador; s'atorgarà in-situ i en persona pel mateix artista/investigador/activista.

 7. Aquesta recompensa inclou l'àpat del dissabte a Taús de la festa/presentació (fins a 4 pax per Amic).

 8. Un Llibre: El moble a Andorra (2003), de Sergi Mas, artista-artesà; Col·lecció Art, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Edició parla de l’art del treball de la fusta a Andorra, de tota la gamma del mobiliari, des del senzill bressol, passant per les caixes de núvia, fins a les sòlides i gegantines taules pairals, entre altres. El llibre és bàsicament visual. Els més de cinc-cents dibuixos sobre el moble domèstic, eclesiàstic, oficial... són d’una gran bellesa.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 520 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.* (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins al 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 00 Cofinanceurs

Pour € 4.000

Patrocinadors oficials
 1. Logos que es visibilitzaran a totes les publicacions i a la presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona.

 2. El teu logo d'agraïment i descripció del/s patrons a la nostra web i xarxes socials del SOLC Festival · Bioart & Society.

 3. Jornada exclusiva a Taús pel/s patrons el divendres dia 13 de maig del 2022;
  inclou:

  • workshop Cultural Taús' Smells,
  • dinar amb productes Km 0,
   - passejada exclusiva amb els artistes on s'explicarà el procés creatiu;
  • cloenda.
 4. Workshop exclusiu del Smellsmap Sant Andreu (a concretar dia i hora)

 5. Assistència a la jornada L'accessibilitat universal del SOLC Festival · Bioart & Society

 6. Fotografia/es signada/es pels artistes de la grandària i qualitat escollida pel patrocinador; s'atorgarà in-situ i en persona pel mateix artista/investigador/activista.

 7. Un Llibre: El moble a Andorra (2003), de Sergi Mas, artista-artesà; Col·lecció Art, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Edició parla de l’art del treball de la fusta a Andorra, de tota la gamma del mobiliari, des del senzill bressol, passant per les caixes de núvia, fins a les sòlides i gegantines taules pairals, entre altres. El llibre és bàsicament visual. Els més de cinc-cents dibuixos sobre el moble domèstic, eclesiàstic, oficial... són d’una gran bellesa.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 2600 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.(Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 00 Cofinanceurs

À propos du projet

Pratiques artistiques contemporaines, biologiques et rurales
Budget Infrastructure Minimal Optimal
Manutenció SOLC Festival a Cal Rossa de Taús.
1. Ens cal un mínim per alimentar-nos i dormir. Som 4 tècnics Son 5 artistes/investigadors (Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal) Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal
€ 2.662
Lloguer Monovolum
Ens cal un cotxe/monovolum per poder desplaçar-nos pel territori i per si hi ha qualsevol imprevist. El lloc de Taús és lluny i indòmit; ideal per crear, pensar i reflexionar. (Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal) Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal (El preu pot variar lleugerament al 2022)
€ 770
Arç Cooperativa d'assegurances
Cal una assegurança de responsabilitat civil durant el Festival Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal (La prima pot variar el 2022).
€ 315
Impressions fotogràfiques, bosses de regal ecològica, despeses web
Cal aquesta despesa perquè no treure-la de cap despesa imprescindible.
€ 550
Budget Tâche Minimal Optimal
Compensació a tècnics i artistes/investigadors/activistes de la I Edició del SOLC Festival · Bioart Society
La cultura i en especial les seves pràctiques tenen un cost. En aquesta I Edició del Festival preveiem un mínim compensatori perquè no tingui cap cost per part dels tècnics i creadors. No són honoraris. Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal
€ 3.491
Compensacions més dignes a tècnics i artistes/investigadors/activistes de la I Edició del SOLC Festival · Bioart Society
Entenem, tanmateix, que el cost d'un Festival és molt més elevat, però la convocatòria del matchfunding - canalFIC! és ideal com oportunitat per la I Edició. Així, la subvenció de l'OSIC que volem demanar amb dos anys de justificació és molt més elevada. Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal
€ 7.367
Total € 7.788 € 15.155
Indispensable
Optionnel

Informations générales

Première édition du SOLC Festival · Bioart Society"dans un espace rural et avec des outils puissants: tes sens et tes émotions.

Le Festival relie la création des pratiques artistiques contemporaines avec les personnes et l'ambiance, avec des êtres humains et non humains et avec les objets du souvenir qui nous émeuvent, avec la mémoire vivante, avec nos épisodes de vie. Un fil conducteur qui nous unit et il nous transforme comme des communautés résilientes.

Une fête des arts, les actions et la recherche qui veut tracer la ligne toujours mutante entre les formes urbaines et rurales, une opportunité pour accréditer les récits et expériences entre une et l'autre, une fente que déjà s'il est en train de remplir d'imaginaires et de réalités, un espace qui déjà n'est pas binaire.

Le SOLC Festival · Bioart Society se développera en forme de quatre horizons:

 • un séjour à Taús pour débattre et visibilitzar les pratiques autour du Bioart, cet inséparable du principe social non anthropocentrique, Society: la à nous relation de groupe avec les humains, non-humains et objets émotionnels -. Une rencontre entre des artistes, enquêteurs et activistes;

 • le Festival est aussi une journée de découverte par un public actif avec les workshops que nous préparons;

 • et c'est surtout, une présentation in-situ des travaux réalisés expressément par l'ambiance de Taús et qu'aussi aurons occasion de voir à la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona;

 • enfin et comme perspective d'équité et d'accessibilité, est un moment singulier pour réfléchir communément - comme point de départ -, sur la ne exclusion des personnes avec handicap dans un milieu singulier: une activité culturelle que se mène à bien dans un espace rural.

Caractéristiques principales

Le SOLC Festival · Bioart Society acquiert sens quand se mène à bien dans un espace rural comme c'est celui du village de Taús, entre le Pallars Sobirà et l'Alt Urgell; le vendredi 13 mai du 2022 travaillerons avec les créateurs et le 14 y ferons une présentation avec public. Mais parce que le Festival s'amplifie et il se traduise significativement, des jours plus tard nous verrons dans le cadre de la Fabra i Coats - Centre de Creació Contemporània de Barcelona pour connaître le projet depuis l'espace urbain.

Quand le printemps explose pourras passer un jour en famille et amis en éprouvant et en découvrant la branche et la stratégie qu'il singularise au SOLC Festival, le Bioart avec sa spécialité qui la distingue, Society. Des matières, courants et pratiques qui travaillent pour la création d'objets, actions, procès, performatives et essais hybrides d'expression créative des arts, les sciences sociales, environnementales, biologiques et biotecnològiques, un croisement d'unités écologiques et collaboratives qui nous feront reconsidéra la condition humaine et la relation que nous avons avec les êtres non-humains vivants et, parce que n'avec les non vivants?, oui, avec ces aussi établissons des relations émotionnelles re-significatives, en passant à être soumis et n'objets; ainsi à tout ils, les devrions contempler et reconnaître définitivement en laissant derrière la perspective anthropocentrique.

Un événement qui prétend avantager et apprécier le travail des artistes/enquêteurs/activistes qui auront été en concevant une œuvre créative bien avant le Festival; en plus et parce que tout le monde les puisse jouir nous les présenteront dans une promenade spectaculaire par les milieux de Taús. Aussi auras occasion de réaliser un workshop et déguster en communauté les saveurs de la cuisine contemporaine de Cal Rossa.

Mais par les qui n'aurez pas pu jouir du jour préparons une présentation publique et ouverte à la Fabra i Coats - Centre de Creació Contemporània de Barcelona avec la présence des artistes/enquêteurs/activistes, aussi des habitants et agents culturels de Taús et du territoire impliqués dans le Festival. Il y aura aussi juste avant la séance une promenade par le quartier de Sant Andreu, un workshop Smell and Bioart Society.

horses-couple-val-d-aran-pyrenees.jpg un-cop-tallats-els-cacadors-dissequen-els-caps-del img-0127.jpg postinvestigador-impactes-ecosistemes-efluents-hip-1 43792375774-dc2850dd07-b.jpg

Pourquoi est-ce important

Une proposition qui va dirigée à la population nationale et locale, aussi interrégionales; le SOLC Festival · Bioart Society est une opportunité pour comprendre, éprouver et imaginer des propositions de futur grâce à la communauté des personnes qui travaillons depuis les pratiques artistiques, depuis la gestion culturelle et depuis la recherche des sciences sociales, técnologiques, biologiques et environnementales. SOLC Festival · Bioart Society, veut développer, produire et faciliter des activités tout en reliant et transférant des connaissances entre tous ces professionnels de la poétique, l'écologie, les sciences de la vie, la comunication et la technologie; [des]dessiner des disciplines pour additionner est un des buts du SOLC Festival. C'est un laboratoire créatif et plate-forme pour l'art, la science et la société; un regard depuis les Buts de Développement et Durabilité, ODS. Un moment pour se demander qu'est-ce qu'est ce que pouvons apporter nous tous par le développement des sociétés d'une façon soutenable et non dystopique.

Le SOLC Festival · Bioart Society prétend aussi être un espace focalisé à la diversité des personnes, pour son inclusion. Un moment pour la compréhension intelligible du milieu grâce au design et la médiation; de l'accessibilité. Parce que ce sont ils et elles aussi qui est-ce qui nous dotent des règles par la compréhension qui va au delà des sens, en ouvrant la perception et la cognition. Ils et elles sont les référents pour créer, à moyen terme, un Festival totalement accessible et universel.

Et c'est par escompté un moment pour nous interroger sur notre santé et bien-être, par ce motif SOLC Festival · Bioart Society pose "fil et à l'aiguille" dans une nouvelle et croissant outil pour les personnes: Arts in Health. Un entraînement pour qui croit que les pratiques culturelles lui améliorent son état de bien-être émotionnel et physique; pourquoi voir le monde depuis une autre perspective aussi nous conforte par une pratique quotidienne plus soutenable.

Avec relation aux protagonistes: les artistes/enquêteurs/activistes, auront l'opportunité de travailler, développer et diffuser son œuvre dans une communauté culturelle de haut rendement. Le SOLC Festival · Bioart Society est un axe transversal par [des]limiter les disciplines et ses pratiques professionnelles, aussi les limites des arts, des sciences sociales, de la biologie et la technologie, ça est: performatives, objets et artefacts, narrations avec les sens, présentations de recherches environnementales depuis l'action et la technologie, textures de la nature, danse et mouvement, le son et la musique, arts biologiques et tecnos… ; un véhicule, une situation qu'il suggère et il nous inspire comme ouverture pour l'expérimentation sensitive, sociale et técnologique, jusqu'à arriver à la biologique et ainsi revenir au qui est social et commun. Pour débattre entre l'art et la science, les matériels, les techniques, la sécurité et la politiques, la biopolítica et l'éthique moyennant des travaux pratiques.

dsc000221-1024x-651.jpg 20150503-145913.jpg img-132.jpg unnamed-125.jpg

Expérience antérieure et équipe

Sommes trois professionnels, sommes une équipe; nous sommes quatre si nous additionnons la responsable du centre névralgique à *Taús.

Meritxell Virgile est la curadora, qui domine et il promeut l'idée, responsable et coordinatrice du SOLC Festival · Bioart Society.
L'été 2019 gagne la Résidence à la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació de BarcelonaFiC: Cd’AC/FdC, avec le projet artistique Osmologies de l'entité culturelle Omuses. Depuis la pratique fait partie du cadre créatif Bioart Society, et c'est par ce motif qui entreprend le projet choral SOLC Festival en comptant sur la participation de la suivante équipe:

Patricia Garcia Cordova: Comunication, est récemment réglée en Comunication et Industries Culturelles par l'Université de Barcelone. Il a travaillé dans le Département de Public de la productrice télévisuelle Gestmusic, où y a en gérant l'assistance du public des enregistrements de plusieurs programmes et en faisant les tâches de comunication du département. Proactive et résolutive; musique et avec sensibilité esthétique. Social media, production multimédia (photographie, vidéo, édition et montage), redaction.

Daniela Longobardi: curadoria et production -, est Diplômée en architecture, il a suivi le Master en Gestion du Patrimoine Culturel et Muséologie de l'UB. Il collabore avec plusieurs entreprises et institutions culturelles. Il a coordonné et géré des projets culturels et reponsable des projets muséographiques, ainsi que l'exposé "Fumier_Mémoire, tisser des relations en temps d'émergence" dans le Centre Culturel Albareda, l'exposé "Selfies! De l'auto-portrait au microrelat" pour le MUEC de Barcelone. Dans le domaine de "Les chères de Barcelone" du MUEC de Barcelone a dynamisé sa collection permanente; par le même musée, avec l'entité Omuses a collaboré dans le projet muséographique "Les Survivances Olfactives à BCN". Dans le 2021 à la Loyauté Santsenca de Barcelone et dans le cadre du festival des périphéries "IPER festival" organisé par le Musée RIF de Rome, organise et il coordonne les journées "Habiter la ville: un dialogue entre Barcelone et Rome". Dans le 2015, a stimulé la création de l'Association de Gérants du Patrimoine Culturel de Catalogne, par lequel a géré des projets culturels et muséographiques.

Chez Cal Rossa de Taús: écotourisme: www.calrossa.com Projet familier de tourisme rural et développement local créé sous la valeur de la durabilité; croissant et en avançant pour donner vie au territoire. Tous ces motifs sont suffisants pour soutenir la proposition SOLC Festival · Bioart Society; en plus, son lien au patrimoine matériel et immatériel de Taús porte chez Cal Rossa à être l'espace et centre névralgique idéal. Collaboration avec le chef Gabi de Cuberes, cuisine écologique que la définirions comme de saison, de proximité et contemporaine.

Engagement social

Sustainable Development Goals

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss