Construint somnis: Magatzem per a l'hort comunitari a Gàmbia

Header image
Voir la Video
Financié le 12 / 10 / 2023
Cofinancé!
Accumulé
€ 3.751
Minimal
€ 3.200
Optimal
€ 3.885
80 Cofinanceurs
 • Pour € 10

  Correu d'agraïment

  Aportant 10 euros al projecte, revràs un correu d'agraïment per part de l'equip donant les gràcies de tot cor.
  La teva participació pot desgravar-se! Aportant 10 euros, la teva despesa real serà de 2 euros, pots calcular-ho aquí:
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 14 Cofinanceurs
 • Pour € 20

  Correu d'agraïment + Fotos del projecte

  Aportant 20 euros al projecte, revràs un correu d'agraïment per part de l'equip donant les gràcies de tot cor i fotos del procés inicial del projecte .
  La teva participació pot desgravar-se! Aportant 20 euros, la teva despesa real serà de 4 euros, pots calcular-ho aquí:
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 17 Cofinanceurs
 • Pour € 30

  Correu d'agraïment + Fotos del projecte + Dibuix exclusiu

  Aportant 30 euros al projecte, revràs un correu d'agraïment per part de l'equip donant les gràcies de tot cor i fotos del procés inicial del projecte més un dibuix exclusiu fet per un nen o nena de lescola Galleh Manda Lower School
  La teva participació pot desgravar-se! Aportant 30 euros, la teva despesa real serà de 6 euros, pots calcular-ho aquí:
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 05 Cofinanceurs
 • Pour € 40

  Correu d'agraïment + Fotos del projecte + Dibuix exclusiu + Braçalet artesanal

  Aportant 40 euros al projecte, revràs un correu d'agraïment per part de l'equip donant les gràcies de tot cor, fotos del procés inicial del projecte , dibuix exclusiu fet per un nen o nena de lescola Galleh Manda Lower School i un braçelet fet artesanalment per habitants de la vila.
  La teva participació pot desgravar-se! Aportant 40 euros, la teva despesa real serà de 8 euros, pots calcular-ho aquí:
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 06 Cofinanceurs
 • Pour € 50

  Correu d'agraïment + Fotos del projecte + Dibuix exclusiu + Braçalet artesanal + Collaret

  Aportant 50 euros al projecte, revràs un correu d'agraïment per part de l'equip donant les gràcies de tot cor, fotos del procés inicial del projecte , dibuix exclusiu fet per un nen o nena de lescola Galleh Manda Lower School, un braçelet i un collaret fet artesanalment per habitants de la vila.
  La teva participació pot desgravar-se! Aportant 50 euros, la teva despesa real serà de 10 euros, pots calcular-ho aquí:
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal


  > 11 Cofinanceurs

À propos du projet

Un projecte de col·laboració entre l'arquitectura, l'educació i la comunitat a Gàmbia

Budget Matériel Minimal Optimal
Material de construcció
En aquest apartat es compten tots els materials necessaris per fer la construcció del magatzem, tenint en compte que proveeixen d'empreses gambianes i que el preu en relació aquí és molt diferent. El pressupost que deixem a continuació l'hem fet amb l'ajuda de l'Alfajo Jallow, un noi d'origen gambià de l'equip, que té experiència en fer construccions d'aquest tipus. Ciment: 80 bosses x 7,01 = 561,18 euros. Sorra: 20 camions x 20,26 = 405,30 euros. Grava: 5 camions x 23,38 = 116,91 euros. Plaques de metall: 5 paquets x 46,78 = 140,35 euros. Caragols de cap: 10 kg x 2,34 = 35,09 euros. Claus de 10 centímetres: 5 kg x 2,34 = 7,02 euros. Fusta: 50 x 3,90 = 194,92 euros. Finestres: 4 x 38,97 = 155,88 euros. Portes: 2 x 54,56 = 109,12 euros. Motlle per fer maons: 5 x 31,19 = 155,93 euros. Coberta: 701,70 euros.
€ 2.600
Budget Tâche Minimal Optimal
Mà d'obra
En aquest apartat es compta la mà d'obra. Els treballadors seran habitants de Gàmbia, que com ens ha explicat l'Alfajo: “Alguns d'ells fins i tot estan a l'atur, així que aquesta serà una bona manera per aconseguir diners treballant”.
€ 600
Budget Infrastructure Minimal Optimal
Despeses de gestió
Comissió bancària i despesa de Goteo.
€ 185
Despeses d'enviament de les recompenses
Aquests 500 euros ens serviran per poder enviar-vos les recompenses.
€ 500
Total € 3.200 € 3.885
Indispensable
Optionnel

Informations générales

Hola a tothom!
Sóc la Joana, una alumna de 1r de batxillerat que estic fent el treball de recerca. Vull cursar la llicenciatura d’arquitectura, i és per això que estic enfocant el meu TDR ajuntant dues de les meves grans inquietuds: col·laborar amb un projecte d’un país en via de desenvolupament relacionat amb l’educació i l’arquitectura.

Per aquest motiu necessitem la col·laboració de tots vosaltres.

amb una ONG anomenada Somriures de l’Àfrica creada el 2017.

https://www.somriuresdelafrica.org/nuestro-proyecto/

Són de Barcelona i porten a terme els seus projectes a Gàmbia, recolzen a l’escola Galleh Manda Lowe School que està a un petit poble anomenat Galleh Manda a Gàmbia. Han reformat l'antiga escola i creat noves aules, i han proporcionat material, entre moltes altres coses. Han aconseguit doblar el nombre d’alumnes de l’escola, ara són 600 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys que es queden a dinar allà, proporcionant així un àpat diari assegurat.
He conegut a l’Alfa, un noi d’origen Gambià, i em va comentar que necessiten un magatzem de 64 m2 per guardar eines i aliments de l’hort que alimenta no només els 600 nens i nenes de l'escola, sinó tota la vil·la. A més, aquest hort és un lloc on totes les dones de la comunitat treballen amb il·lusió i determinació.

És important destacar que els mateixos habitants de Gàmbia participen en la construcció d'aquest magatzem. Utilitzem maons fets d'una barreja que ells mateixos preparen amb ciment, sorra i aigua. Els ingredients es barregen i es posen en un motlle per adoptar la forma i d’aquesta manera es puguin assecar i convertir-se en maons llestos per a la construcció.

Amb les vostres donacions podrem fer realitat aquesta iniciativa, no importa la quantitat, cada petit gest suma i ens ajuda a obtenir la nostra meta. Us animo a fer una donació avui mateix i unir-vos per poder fer realitat aquest somni.

Gràcies per la vostra generositat i per formar part d’aquesta causa. Junts podem fer una gran diferència.

Caractéristiques principales

Construirem un magatzem de 64 metres quadrats en dues parts, una per guardar els aliments de l'hort, orientada al nord per tal de conservar els aliments més frescos, amb dues finestres i una porta, i l'altre, per guardar les eines, orientada al sud i, igualment, amb dues finestres i una porta.

Facilitar la conservació dels aliments conreats a l'hort per tal de garantir un pat a taula per tots el habitants del poble.

Aquest és l'espai on es construirà el magatzem.

Aquesta és la imatge simulada del resultat que esperem.

Pourquoi est-ce important

A partir del meu treball de recerca de batxillerrat vaig decidir col·laborar amb la ONG Somriures de l'Àfrica i treballar per millorar les condicions de vida dels habitans de Galleh Manda, fent una importannt tasca a l'escola del poble. D'aqui neix la motivació del meu projecte, dirigit a totes les persones que tenen vincle amb l'escola i treballen a l'hort comunitari.

Expérience antérieure et équipe

MEMBRES DE LA ONG:

Engagement social

Sustainable Development Goals

 • Zero Hunger

  The food and agriculture sector offers key solutions for development, and is central for hunger and poverty eradication.

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.