HORITZÓ 2080: AMB EL CLIMA ENS LA JUGUEM!

Header image
Voir la Video
Classé le 30 / 05 / 2023
Archivé
Accumulé
€ 4.445
Minimal
€ 10.175
Optimal
€ 13.625
92 Cofinanceurs
 • Pour € 10

  Satisfacció

  Tot suport és benvingut! Com a recompensa t'emportes la satisfacció d'haver contribuït a què aquest joc de taula cooperatiu es faci realitat.

  > 02 Cofinanceurs
 • Pour € 15

  Satisfacció + Agraïment

  A més de la satisfacció d'haver contribuït a la sensibilització sobre l'emergència climàtica, farem aparèixer el teu nom a les instruccions del joc.

  > 06 Cofinanceurs
 • Pour € 25

  Samarreta ESF + Agraïment

  Si optes per fer aquesta aportació, t'obsequiarem amb una samarreta del 30è aniversari d'Enginyeria Sense Fronteres i farem aparèixer el teu nom a les instruccions del joc.

  > 05 Cofinanceurs
 • Pour € 25

  Llibre "Migraciones climáticas" + Agraïment

  Com a recompensa per la teva aportació, t'oferim el fantàstic llibre que ha escrit la nostra companya Beatriz Felipe Pérez sobre desigualtats, mites i desproteccions en les migracions climàtiques i farem aparèixer el teu nom a les instruccions del joc.

  > 05 Cofinanceurs
 • Pour € 35

  Joc "Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!" a preu especial

  Durant la primera setmana podràs obtenir una unitat del joc Horitzó 2080 a un preu especial (fins a esgotar les primeres 100 unitats).

  > 10 Cofinanceurs
 • Pour € 40

  Joc "Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!"

  Si fas aquesta aportació obtindràs una unitat del primer joc de taula que et permet reflexionar sobre l'emergència climàtica alhora que gaudeixes d'un joc cooperatiu.

  Arribat el moment el podràs recollir a la seu d'ESF a Barcelona o Tarragona.

  > 30 Cofinanceurs
 • Pour € 45

  Joc "Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!" + Agraïment

  Tens moltes ganes de jugar-hi i de deixar la teva empremta en la lluita contra l'emergència climàtica? Aquesta és la teva recompensa. Obtindràs una unitat del joc i un agraïment a les instruccions.

  *Arribat el moment el podràs recollir a la seu d'ESF a Barcelona o Tarragona.

  > 12 Cofinanceurs
 • Pour € 50

  Gran satisfacció + Agraïment

  Vols fer una aportació considerable però no vols res a canvi més enllà de la gran satisfacció d'haver contribuït a què aquest joc de taula cooperatiu es faci realitat? El planeta t'ho agrairà per sempre i farem aparèixer el teu nom a les instruccions del joc.

  > 00 Cofinanceurs
 • Pour € 55

  Joc "Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!" amb enviament a casa teva + Agraïment

  Obtindràs una unitat del joc, incloent-hi l'enviament a qualsevol punt de l'Estat espanyol. També farem aparèixer el teu nom a les instruccions del joc.

  > 07 Cofinanceurs
 • Pour € 60

  Quota d'ESF + Agraïment

  Obtindràs l'anualitat com a soci/sòcia d'Enginyeria Sense Fronteres i l'oportunitat d'involucrar-te en la mesura que vulguis en una entitat compromesa amb la justícia climàtica global. També farem aparèixer el teu nom a les instruccions del joc.

  > 00 Cofinanceurs
 • Pour € 150

  Amant dels jocs de taula - 5 jocs "Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!"

  Aquesta recompensa inclou 5 unitats del joc i està pensada per grups d'amics i amigues amants dels jocs!

  També pot ser una opció per a entitats i grups de jocs i taula i de rol que vulguin organitzar sessions de joc.

  Juntament amb el pack de jocs, s'inclou un agraïment a les instruccions.

  *Arribat el moment ess podrà recollir el pack a la seu d'ESF a Barcelona o Tarragona.

  > 00 Cofinanceurs
 • Pour € 200

  Satisfacció màxima + Agraïment

  Vols fer una aportació generosa per contribuir a fer que el joc arribi a tot arreu i així plantar cara a la crisi climàtica? El compromís és la carta que mai no falla i tu has demostrat tenir-ne. T'emportes un joc, el teu nom a les instruccions, l'agraïment del planeta i un lloc etern als nostres cors.

  > 00 Cofinanceurs
 • Pour € 350

  Taller del joc "Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!"

  Aquesta recompensa està pensada per entitats, escoles, AFA, caus o esplais que vulguin organitzar una sessió de joc. En aquest taller s'explicarà el rerefons del joc, el seu funcionament i es dinamitzarà un debat sobre l'emergència climàtica a partir de la partida realitzada. La recompensa inclou una unitat del joc.

  > 00 Cofinanceurs

À propos du projet

“El primer joc sobre crisi climàtica, ambiental i social”

Budget Matériel Minimal Optimal
Producció del joc
Producció de 300 unitats del joc (el qual inclou: caixa, taulell, cartes i instruccions).
€ 8.325
Acte de presentació del joc
Despeses de l'esdeveniment de presentació
€ 300
Budget Infrastructure Minimal Optimal
Creació de materials comunicatius
Disseny, elaboració i implementació de la campanya comunicativa
€ 1.550
Gestió campanya i enviaments
Gestió enviaments i acompanyament de la campanya
€ 1.350
Enviament joc
Enviament de 50 unitats de jocs arreu de l'estat
€ 500
Budget Tâche Minimal Optimal
Recepció joc
Enviament de les 300 unitats de joc a ESF
€ 300
Il·lustracions del joc
Crear il·lustracions de les instruccions del joc
€ 300
Tutorial joc
Realitzar un vídeo tutorial de les instruccions del joc
€ 500
Traducció joc
Traducció del joc a castellà, gallec i anglès
€ 500
Total € 10.175 € 13.625
Indispensable
Optionnel

Informations générales

L’emergència climàtica és un dels majors reptes que tenim al davant. Les inundacions del temporal Glòria, els incendis de l’estiu passat i la sequera que vivim avui dia en són clares mostres. I aquesta emergència no entén de fronteres, però sí que afecta de forma diferenciada als països del Sud Global. És per això que l’emergència climàtica ens porta a plantejar-nos una qüestió molt important: la justícia climàtica global.

Des d’Enginyeria Sense Fronteres hem elaborat el joc de taula Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització de tota la població. Ens agradaria que el joc fos un referent per la cultura climàtica i de justícia global en el moviment en defensa del clima, l'àmbit educatiu (tant formal com no formal) i entre totes aquelles a qui ens preocupa la crisi climàtica, ambiental i social. Es tracta d'un joc ideal per totes les edats (a partir dels 12 anys).

El joc és en català. Es preveu que es pugui traduir al castellà, gallec i anglès si s'arriba a l'objectiu òptim.

L’elaboració d’aquest joc ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Caractéristiques principales

El joc vol que les participants visquin la responsabilitat de dissenyar i implementar mesures per fer front a aquesta crisi ecosocial que no para de créixer. La dinàmica del joc permet conèixer les conseqüències ambientals i socials d’aquesta crisi i permet reflexionar sobre les mesures per fer-hi front, tant de mitigació com d’adaptació, tals com l’ecologisme, els canvis a promoure des de la ciutadana, repensar els sistemes productius i els sistemes de governança, des d’una perspectiva ecofeminista i de transició ecosocial.

És una eina fantàstica per a quan el pessimisme ofega tota esperança, on a través del joc s’ha de dissenyar i implementar aquesta transició ecosocial. Però no serà fàcil, la crisi climàtica ja està aquí i s’ha de fer front a les seves conseqüències. El repte que tenim davant és majúscul! Es podran impulsar les mesures necessàries per a cuidar el planeta que sustenta la vida?

És apte per a totes les edats a partir de 12 anys i té una durada aproximada d'una hora.

h2080-imatgegoteo2c.jpg

Pourquoi est-ce important

El joc va dirigit a tota la població en general que tingui interès per aprendre a través del joc conceptes entorn de la crisi climàtica, ambiental i social des de perspectiva de justícia global. Pensem que el joc pot ser una gran eina per a moviments climàtics, organitzacions per la justícia global i espais de debat al voltant de la crisi climàtica, ambiental i social, ja que a través de les mesures a implementar que proposa el joc, s’obren molts temes sobre els quals reflexionar i aprofundir.

A més a més, el joc és ideal tant per a que els centres d’educació formal, com escoles, instituts, formació professional i escoles d’adult puguin fer-lo servir per treballar diferents continguts com per entitats d’educació en el lleure. A través del joc, i d’una manera divertida, permet que joves i adults es sensibilitzin sobre diferents conceptes de l’emergència climàtica i les crisis que aquesta comporta.

Durant la creació del joc, s’ha comptat amb la participació i col·laboració en la creació i avaluació del joc de AEiG Rudyard Kipling, AEiG Berenguer el Gran, Agrupament Escolta de la Floresta i la Traca Casal de Joves del Clot.

Posteriorment a la seva creació el joc, joves de diferents edats de l’INS Bellvitge, l’institut FP de Sant Cugat o l’INS Bonanova, entre d’altres, han pogut provar el joc. El joc també s’ha pogut veure a la trobada de pedagogies per l’educació ecosocial davant de la crisi climàtica, organitzada per la Casa dels Futurs a Can Masdeu.

Horitzó 2080 també pot ser d’interès per associacions lúdiques de joc de taula intergeneracionals, ja que es tracta d’un joc cooperatiu d’actualitat. En la creació del joc s’ha comptat amb el grup de jocs de taula intergeneracional Cthulhuteca i, posteriorment, s’ha participat del festival del joc DAU de Barcelona i l’associació lúdic-cultural Stronghold també l’ha pogut provar.

h2080-imatgegoteo-6.jpg

Expérience antérieure et équipe

Enginyeria Sense Fronteres treballa per l’assoliment de la justícia social i ambiental arreu del món i ho fa a través del treball en xarxa amb entitats i moviments socials tant locals com globals, amb l’objectiu de lluitar per la garantia d’accés als subministraments bàsics d’aigua, llum i gas, a través de la visibilització i denúncia de la reproducció de desigualtats globals i vulneracions de Drets Humans i ambientals.

En aquest context, el grup de Justícia Climàtica de l’entitat, decideix crear un joc de taula per tal de fer arribar qüestions complexes i treballar en l’assoliment de la justícia climàtica global.

h2080-imatgegoteo5.jpg

Engagement social

Sustainable Development Goals

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Life Below Water

  Careful management of this essential global resource is a key feature of a sustainable future.

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Affordable and Clean Energy

  Energy is central to nearly every major challenge and opportunity.

 • Clean Water and Sanitation

  Clean, accessible water for all is an essential part of the world we want to live in.

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss