PARIR A CASA: UNA IL·LUSIÓ I UN DRET

  • Location Molins de Rei, Espanya
Financié le 24 / 12 / 2021
Cofinancé!
Accumulé
€ 2.500
Minimal
€ 2.200
Optimal
€ 3.000
30 Cofinanceurs

Pour € 10

Agraïments

Enviarem, per correu electrònic, els agraïments amb el nom de cada persona que hagi col·laborat en aquest projecte.

> 02 Cofinanceurs

Pour € 25

Relat del part i agraïments

Enviarem, per correu electrònic, la història del naixement del nostre fill i els agraïments amb el nom de cada persona que hagi col·laborat en aquest projecte. Ens agradarà molt compartir amb vosaltres aquesta experiència que esperem amb tanta il·lusió.

> 05 Cofinanceurs

Pour € 50

Relat de part i agraïments + Donació a l'ONG Open Arms

Enviarem, per correu electrònic, la història del naixement del nostre fill, així com els agraïments amb el nom de cada persona que hagi col·laborat en aquest projecte. Ens agradarà molt compartir amb vosaltres aquesta experiència que esperem amb tanta il·lusió.

A més, per a cada donació de 50€ destinarem el 3% a l'ONG Open Arms, una organització humanitària, no governamental i sense ànim de lucre. Des d'Open Arms protegeixen les vides de les persones abandonades en aigües internacionals que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa i col·laboren en terra ferma amb equips sanitaris.

> 07 Cofinanceurs

Pour € 150

Relat de part i agraïments + Donació a l'ONG Open Arms + Print estampat amb serigrafia per mi mateixa

Enviarem, per correu electrònic, la història del naixement del nostre fill, així com els agraïments amb el nom de cada persona que hagi col·laborat en aquest projecte. Ens agradarà molt compartir amb vosaltres aquesta experiència que esperem amb tanta il·lusió.

A més, per a cada donació de 150€ destinarem el 3% a l'ONG Open Arms, una organització humanitària, no governamental i sense ànim de lucre. Des d'Open Arms protegeixen les vides de les persones abandonades en aigües internacionals que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa i col·laboren en terra ferma amb equips sanitaris.

Així mateix, entregarem un print dissenyat i estampat per mi amb la tècnica de la serigrafia artesanal. S'enviaran, segons existències, els dissenys "Wild and free" i "Nadie se queja de los cactus" en mida DIN A3. Podeu veure els dissenys aquí.

> 02 Cofinanceurs

Pour € 200

Relat de part i agraïments + Donació a l'ONG Open Arms + Foto del naixement

Enviarem, per correu electrònic, la història del naixement del nostre fill, així com els agraïments amb el nom de cada persona que hagi col·laborat en aquest projecte. Ens agradarà molt compartir amb vosaltres aquesta experiència que esperem amb tanta il·lusió.

A més, per a cada donació de 200€ destinarem el 3% a l'ONG Open Arms, una organització humanitària, no governamental i sense ànim de lucre. Des d'Open Arms protegeixen les vides de les persones abandonades en aigües internacionals que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa i col·laboren en terra ferma amb equips sanitaris.

També, adjuntarem una fotografia del naixement del nostre fill.

> 02 Cofinanceurs

À propos du projet

Volem que el nostre segon fill neixi a casa. Ens agradaria gaudir d’aquesta experiència en un entorn familiar, íntim i segur.
Budget Infrastructure Minimal Optimal
PART A CASA
Atenció del part a casa i seguiment durant l'embaràs i el postpart: 2200 €
€ 2.200
Altres despeses i inversió per a les recompenses
Despeses extres de desplaçament (s'inclouen les visites de seguiment pre i postpart) i material necessari pel part a casa. Comissions: goteo.org té una comissió del 5% del total dels diners recaptats. D'altra banda hi ha les comissions derivades de les transaccions econòmiques. L'entitat bancària aplica una comissió aproximada del 0.8% en concepte de processament de pagament per cada aportació. Despeses de les recompenses + enviament. COST TOTAL: calculem que la despesa total serà entre 2600 i 3000 € (entre els costs directes del part a casa + les comissions bancàries i de goteo.org + el cost de les recompenses i enviaments)
€ 800
Total € 2.200 € 3.000
Indispensable
Optionnel

Informations générales

La nostra intenció és que el nostre fill neixi de manera natural, ja que el part és un procés fisiològic que es pot dur a terme perfectament sense medicalització ni intervencions innecessàries, si tot evoluciona de la manera correcta.

Com a família, reivindiquem el dret de les persones a tenir un part respectat i ben acompanyat. Entenem que el part domiciliari hauria de ser una opció que es contemplés des del nostre sistema de salut públic, com ja passa en molts altres països.

Caractéristiques principales

Actualment, a Espanya, l'única manera de poder parir a casa és contractant un equip de llevadores privat (o una llevadora autònoma). Amb aquest projecte volem:

Aconseguir un ajut econòmic per poder assumir el cost del part a casa, ja que a Espanya no és una opció contemplada pel sistema de salut públic. El part a casa esdevé, doncs, un luxe que moltes famílies no es poden permetre.

Reivindicar el dret a les famílies a escollir on volem que neixin les nostres criatures.

Visibilitzar que el part a casa és una opció totalment segura en embarassos de baix risc.

Ajudar a altres famílies que optin per un part a casa.

Pourquoi est-ce important

Volem visibilitzar que el part a casa és una opció segura, conscient i meditada. Una opció que en molts països ja es contempla dins del sistema de salut públic.

*En embarassos de baix risc, l’evidència científica mostra que amb l’acompanyament de llevadores hi ha més satisfacció per part de la persona que pareix, especialment si hi ha una continuïtat en l’atenció (Mortensen et al, 2019; Symon et al, 2019), més percepció de control i llibertat de decisió i, en general, menys intervencions mèdiques i millors resultats materns i perinatals (Declercq et al, 2019; Wiegerinck et al, 2019) [Més info aquí].

El projecte va dirigit a totes aquelles persones que ens vulguin acompanyar i ajudar en aquesta experiència de vida única. També volem ajudar a altres dones i famílies a gaudir d'un acompanyament respectat per professionals actualitzats i formats en base a l'evidència científica més recent.

r-n-mayo-7.jpg

Expérience antérieure et équipe

Considerem que el part de la nostra filla gran va ser respectat i ben atès per les quatre professionals que van entrar al paritori (vam “enganxar” 2 torns de feina) a l’hospital de la Maternitat de Barcelona. Va ser un part sense anestèsia, en el qual em vaig poder moure lliurement gairebé fins al moment de l’expulsiu, quan ja duia una petita dosi d’oxitocina que no em va permetre moure’m sense limitacions. Tot i aquest últim fet, el vam viure molt intensament, d’una manera salvatge i natural i en guardem un bon record.

*En relació amb l’oxitocina, ara sabem que segurament no hagués estat necessària en el meu cas, donat que quan vaig parir la meva filla portava 21 hores amb la bossa trencada, però en d’altres hospitals o en parts a casa, si no es veuen riscos associats i no es fan tactes vaginals de rutina, les dones podem estar moltes més hores amb la bossa trencada sense que això suposi un risc, ni per a la mare ni pel nadó. Més info aquí.

La nostra experiència va ser molt bona. Però després de conèixer altres mares i famílies que han parit a diferents hospitals i clíniques, vam descobrir el món de la violència obstètrica i de les intervencions innecessàries, que poden anar des d’una episiotomia fins a tactes vaginals massa freqüents (cada menys de cada 4 hores), l’ús de fòrceps, espàtules, maniobres de Kristeller o Hamilton, induccions o cesàries no justificades, etc. Entenem que, en alguns casos, són necessàries certes intervencions mèdiques, però creiem que sempre han d’estar ben justificades i informades prèviament a les pacients.

En relació amb les episiotomies:

La Organización Mundial de la Salud alerta de que una tasa por encima del 20% no está justificada(15), marcando como objetivo recomendado un porcentaje menor del 10%(9) , mientras que el Ministerio de Sanidad propone como estándar de calidad una tasa inferior al 15%. (...) Sin embargo, España cuenta con un porcentaje de episiotomías del 43% y se sitúa como el octavo país con mayores tasas de los 29 países que recoge el informe European Perinatal Health Report. Health and Care of Pregnant Women and Babies in Europe in 2010(19). Informació extreta del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social.

Les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut per a tenir una experiència de part positiva es poden trobar aquí.

Amb tot això, el que volem exposar és que, tot i la nostra bona experiència en un hospital públic, encara hi ha molta feina a fer per aconseguir un bon acompanyament durant l’embaràs, el part i el postpart i creiem que són necessàries les revisions dels protocols hospitalaris, tot basant-se en l’evidència científica i en les recomanacions oficials d’organismes com la OMS.

Per això, escollim un acompanyament personalitzat, per part d’una llevadora amb molta experiència i que vetlla per la satisfacció i seguretat materna i familiar. L'Imma Sàrries és la llevadora que està fent el seguiment del meu embaràs i qui atendrà el part a casa nostra. És una dona en contínua formació i que vetlla pel benestar del nadó i de la mare. És vocal de l'Associació de llevadores del part a casa de Catalunya i també co-fundadora de la Plataforma científica en defensa del pinzamiento óptimo del cordón umbilical

PARIR A CASA EN AQUEST PAÍS ÉS UN LUXE. PER QUÈ UN CROWDFUNDING?

Sabem que l’elecció del lloc de naixement d’una criatura és un dret de les famílies reconegut des de fa anys però, a Espanya, dins del sistema sanitari públic, no es contempla un part a casa. Per tant, a la realitat, no es garanteix el dret a elecció del lloc de naixement. Tot i que si l'Estat assumís les despeses d'un part de baix risc a casa, s'estalviarien diners a la sanitat pública!!

Parir a casa es converteix en un luxe que no totes les famílies es poden permetre i el micromecenatge és una de les maneres de visibilitzar els parts domiciliaris i aconseguir un ajut econòmic per assumir el cost del part i l’atenció durant l’embaràs i el postpart.

En el nostre cas, plantegem aquest crowdfunding com un regal que ens fan les nostres persones estimades i/o interessades en aquesta causa i, alhora, com una reivindicació social.

AGRAÏMENTS

Agraïm, per avançat, la col·laboració i l'acompanyament de totes les persones que ens envolten durant aquest procés: família, amistats, professionals de la salut…

També volem agraïr la reivindicació que es fa des d’associacions com Dona Llum, El Parto es Nuestro o l’Associació de Llevadores del Part a Casa de Catalunya, entre d’altres, per aconseguir millors resultats en l’atenció a la vida sexual i reproductiva de les dones i de les famílies en general.

Per últim, agraïm, també, que existeixin plataformes com goteo.org per a donar visibilitat a causes com aquesta, sense ànim de lucre, i que moltes altres famílies hagin explicat la seva història i reclamin al sistema de salut públic que el part a casa sigui una opció més contemplada en embarassos de baix risc.

GRÀCIES A TOTES!

Engagement social

Sustainable Development Goals

  • Good Health and Well-Being

    Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

  • Reduced Inequalities

    To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.