TORNEM LES GALLINES A MONTBLANQUET

Header image
Voir la Video
 • Location Montblanquet, Lleida, España
Financié le 12 / 06 / 2023
Cofinancé!
Accumulé
€ 9.262
Minimal
€ 8.200
Optimal
€ 13.550
111 Cofinanceurs
Channel
 • Pour € 10

  INAUGURACIÓ I NOM AL MURAL

  Et convidarem a la festa d'inauguració i posarem el teu nom al mural.

  > 09 Cofinanceurs
 • Pour € 20

  INAUGURACIÓ MÉS UN DETALL

  Et convidarem a la festa d'inauguració, posarem el teu nom al mural i t'obsequiarem amb una bosseta de plantes medicinals del nostre hort.

  > 33 Cofinanceurs
 • Pour € 50

  SESSIÓ HOLÍSTICA DE IOGA

  Una sessió holística de Ioga de 3 hores i mitja, on treballarem les diferents tècniques de Ioga.

  Durant la sessió farem una parada i prendrem un petit refrigeri ecològic a base d' infusions, galetes i fruita.

  Dia i hora a concretar segons disponibilitat.

  > 14 Cofinanceurs
 • Pour € 65

  UNA NIT DE REFUGI

  Una nit al nostre refugi amb esmortzar i sopar inclòs. Els menjars són fets amb productes ecològics de casa nostra.

  Dia i hora a concretar segons disponibilitat.

  > 24 Cofinanceurs
 • Pour € 160

  SEMINARI DE IOGA AMB UNA NIT INCLOSA

  Arribada el divendres tarda. Farem una benvinguda i sopar vegetarià. Dormir en les nostres instal-lacions.

  L'endemà al matí, dissabte, primer farem una meditació amb shirin yoku al nostre petit bosc-jardí. Esmortzarem amb aliments ecològics, vegetarians i de casa nostra. Continuarem el matí amb una pràctica d'unes dos hores i mitja de ioga. Dinarem amb aliments ecològics,vegetarians i de casa nostra.

  Desprès d'un petit descans, continuarem la tarda amb ioga nidra i més pràctica de ioga, adequada a la tarda. Farem un petit refrigeri ecològic amb galetetes i infusions i donarem per acabada la jornada a les 19h aproximadament.

  Dia i hora a concretar segons disponibilitat.

  > 04 Cofinanceurs
 • Pour € 200

  UNA NIT PER CINC PERSONES A LA CASA RURAL

  Una nit per a cinc persones a la casa de turisme rural entre setmana. Arribar a partir de les 12h i sortir l'endemà a partir de les 18h

  Dia i hora a concretar segons disponibilitat.

  > 05 Cofinanceurs
 • Pour € 425

  UN CAP DE SETMANA PER CINC PERSONES A LA CASA RURAL

  Un cap de setmana per a cinc persones a la casa de turisme rural. Arribada el divendres a partir de les 17h i marxar el diumenge a les 19h.

  Dia i hora a concretar segons disponibilitat.

  > 02 Cofinanceurs

À propos du projet

REPOBLEM LA VALL DEL CORB

Budget Matériel Minimal Optimal
COMPRAR GALLINES
Comprar un mínim de 200 gallines per a poder tornar a començar a vendre ous ecològics.
€ 2.000
Budget Tâche Minimal Optimal
DESINFECTAR EL GALLINER
A causa de la contaminació del pinso ecologice hem de desinfectar tot el galliner per a poder passar un "buit sanitari".
€ 500
Comunicació i disseny gràfic
Per arribar al públic objectiu ens cal un reforç en comunicació i disseny.
€ 500
ADEQUAR LA GRANJA
Comprar i col-locar mallassos per redistribuir els patis interiors. Posar les portes corresponents a cada pati. Col-locar 6 abeurados i 6 menjadores per als nous animals d'autoconsum.
€ 800
ARREGLA EL TERRENY I PLANTAR
Arreglar tot un terreny d'uns 5000 m² per a poder fer una horta ecològica, un jardí feng-shui, un espai de meditació i pràctica d'arts orientals, així,convertir-lo en un espai, jardí-bosc per a practicar shirin yoku. Per tot això hem d'arreglar 2 baixadors amb la retro, posar tot el reg a goteig, posar pedres de canto rodó als caminets de dins del jardí, comprar i plantar plantes medicinals I aromàtiques.
€ 1.300
AMPLIAR LA CASA RURAL
Tirar parets separatòries actuals I desenrunar
€ 150
TANCAR AMPLIACIÓ CASA RURAL
Construir doble pared de fusta amb aïllant acústic al mig per tancar l'ampliació de la casa rural de casa nostra.
€ 1.200
DOS LAVABOS NOUS A LA CASA RURAL
Treure el lavabo actual. Desenrunar-lo. Construir paret separatòria dels dos lavabos.Fer desaigües e instas-lar els lavabos, dutxes , inodors i la pica de mans dels dos lavabos. Posar les dues portes corresponents.
€ 1.450
NOVA HABITACIÓ DE LA CASA RURAL
Tancar amb doble paret de fusta la sala d'estar actual i convertir-la en habitació de dormir. Col-locar la porta corresponent.
€ 350
ADEQUAR EL MENJADOR RURAL
Posar els punts de llums I la pica de rentar plats. Comprar i col-locar una estufa de llenya per poder escalfar el majador rural.
€ 900
Budget Infrastructure Minimal Optimal
COMISSIONS
Els bancs cobren una comissió per cada donació. I Goteo per cedir-nos la plataforma es queda un tant per cent del total dels costos. Aquest serà el cost aproximat si arribem al mínim.
€ 800
TERRA SALA DE IOGA
Anivellar el terra amb ciment i posar terra laminat de fusta.
€ 900
PARETS FUSTA SALA DE IOGA
Folrar amb tablero de fusta les parets de la sala de ioga.
€ 450
INSTAL·LACIÓ DE LLUM SALA DE IOGA
Instal·lar punts de llum directes e indirectes a la sala de ioga.
€ 200
TERRA DELS CANVIADORS I LAVABO
Anivellar el terra amb ciment i posar terra laminat als dos canviadors i al lavabo
€ 400
PARETS CANVIADORS I LAVABO
Fer les parets divisòries dins la volta dels dos canviadors i el lavabo amb tablero de fusta
€ 400
SOSTRE CANVIADORS I LAVABO
Folrar tot el sostre de la volta per fer els sostres dels dos canviadors I el lavabo amb fusta
€ 600
INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA CANVIADORS I LAVABO
Fer la instal·lació dels punts de llum i endolls del canviadors i el lavabo
€ 300
LAVABO
Fer el desaigüe e instal·lar la pica, el inodor i el mirall del lavabo
€ 350
Total € 8.200 € 13.550
Indispensable
Optionnel

Informations générales

A Marilluna Aixopluc Rural fa deu anys que oferim la nostra casa de turisme per a 5 persones per a desconnectar i descansar, i així poder connectar amb tota la naturalesa que ens envolta. Durant tot aquest temps no hem parat d'ampliar el projecte per a poder viure d'ell i continuar vivint en aquest lloc tan especial, Montblanquet.

Montblanquet és un poble de 20 cases de segona residència de les quals, al 2003 quan hi anem a viure, hi vivíem tres cases, ara només dues. Està situat a la Serra del Tallat i en el límit de l'Urgell i la Conca de Barberà. És una zona despoblada i desfavorida. Nosaltres quan arribem a Montblanquet tenim la intenció de tirar endavant un projecte de vida: VOLEM VIURE A MONTBLANQUET I VIURE D'ELL AMB CONSCIÈNCIA I RESPECTE AMB TOT EL QUE ENS ENVOLTA.

Estant al bell mig de la ruta del Cister ens adonem que no hi ha cap refugi. Així és com neix el refugi Marilluna al costat de la casa rural. Construïm una caseta de fusta i hi posem tres lliteres i dos lavabos. Oferim esmorzars i sopars fets amb els nostres productes d'autoconsum.

Sent insuficient econòmicament per a poder viure tota la família, continuem creixent.

El maig de 2018 comencem amb EL GALLINER DE MONTBLANQUET. Un projecte ecològic de gallines ponedores fent una granja ecosostenible. Construïm una granja de fusta enmig del bosc alimentada amb plaques solars en tres fases. Comencem amb 400 gallines i a finals del 2020 té una capacitat de 1000 gallines. Hem construït 5 naus de capacitat per a 200 gallines, una petita classificadora i una nau per a pollets, tot tancat amb reixa al mig del bosc.

Després de fer tota la rotació el juny del 2022 començàvem a recollir, per primera vegada, els beneficis d’aproximadament 950 gallines ponedores i teníem tots els ous venuts.

Ja estem a les portes de finalitzar el nostre projecte: acabar el menjador rural, la sala de ioga i l'ampliació de la casa rural per poder fer seminaris. Així podríem fer sostenible en el temps tot el projecte.

Malauradament a l'octubre del 2022 ens porten una partida de pinso contaminat amb micotoxines, que provoca una baixada brutal del sistema immunitari de les gallines, la proliferació de bacteris i a mitjans de novembre totes les gallines moren a causa de la contaminació alimentària.

Ara a finals de febrer encara estem a l'espera de què l'assegurança de la cooperativa de pinso ecològic contesti. Per tot això, hem decidit tirar endavant aquest micromecenatge, per aconseguir acabar la part final d’aquest projecte:

Acabar el menjador rural, la sala de ioga i l'ampliació de la casa rural i així poder tornar A COMENÇAR A POSAR GALLINES i sortir d'aquest entrebanc que fa trontollar tota la nostra vida a Montblanquet.

Caractéristiques principales

L'objectiu general d'aquest micromecenatge és poder començar a entrar gallines per a poder fer venda directa dels ous ecològics i acabar el projecte de la casa per a poder tenir dues línies de venda: el turisme rural i casa de retirs de ioga.

Aquest projecte permetrà poder continuar alimentant, a menor escala, a totes les nostres veïnes dels voltants amb un producte, els nostres ous, de qualitat i ecològics repercutint, així en el territori, en la seva gent i la seva economia. També permetrà que les persones puguin venir a sanar el seu cos i la seva ment a la nostra casa de retir on podran practicar ioga, shirin yoku i altres arts curatives i seran nodrits amb els nostres aliments de la granja i de la nostra horta ecològica.

Tanmateix també podrem continuar cedint el nostre espai a col·lectius socials: Baladre, Seminari Taifa, Quelis i a tots aquells que ho necessitin per a un treball de transformació social i construcció d'un món més equitatiu i on viure valgui la pena.

Què farem doncs amb les vostres aportacions?

• Preparar la granja per a poder tornar a entrar gallines.
• Començar a entrar gallines i així poder començar a fer venda directa amb els ous ecològics.
• Adequar la granja per a poder posar més animals i fer un autoconsum que ens permetrà alimentar els visitants que vinguin a la nostra casa.
• Ampliar la capacitat de la casa rural per poder tenir una capacitat de 10 persones.
• Arreglar la sala de ioga per a poder unir-la amb la casa de retirs i practicar tallers.
• Adequar el terreny del costat de la casa per a fer meditacions i shirin yoku.
• A pagar els propis costos d’aquest micromecenatge (de la plataforma, de les vostres recompenses, etc.)

En el cas que, en algun moment, l'assegurança de la cooperativa de pinso ecològic doni resposta econòmica a aquest entrebanc, aquesta compensació aniria a parar a la compra de més gallines. D'aquesta manera podríem retornar a un nombre similar de gallines ponedores com el juny del 2022. Ja que amb l'actual campanya només podem plantejar-nos un número mínim per garantir la viabilitat del projecte.

Pourquoi est-ce important

A totes aquelles persones que amb la seva col·laboració vulguin contribuir a construir un món millor, respecte a la naturalesa i seguir amb una alimentació sana i de proximitat. Que vulguin ajudar-nos a poder continuar vivint en aquest territori despoblat i rural i poder sortir d'aquest sot tan gran que ens ha produït la compra de pinso contaminat i la mort de les nostres 950 gallines. Gent que vulguin venir a desconnectar i a sanar en espais com el nostre.

Per això fem una crida a la implicació de la gent, per poder assumir col·lectivament el cost d'aquest entrebanc i poder començar de nou amb el nostre espai i el nostre projecte, que seguirà sent col·lectiu i més implicat que mai amb el territori.

ds73757.jpg

Expérience antérieure et équipe

Som en Dani i la Salut que portem una llarga trajectòria en la lluita contra l'exclusió i la precarietat social. Desde que som a Montblanquet hem intentat portar a la pràctica aquesta manera de veure el món diferent,desde l'autosuficiència, el respecte, compartir el nostre espai i vida amb diferents col-lectius de lluita social: Baladre, Zambra; Seminari Taifa, Quelis,...

Amb Lo Galliner de Montblanquet l'objectiu es poder alimentar amb ous ecològics i extra frescos a la gent del territori .

Amb la casa de retirs donar a l'abast de sanar-se i connectar amb nosaltres mateixos sense el límit de la quota econòmica.

ds73764.jpg

Engagement social

Sustainable Development Goals

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss